Varma smörgåsar är gott och jag inser att jag borde göra dem oftare. De passar bra som kvällsmål eller tillsammans med en värmande soppa. I dessa har jag en fyllning på ricotta och spenat. Mums!!

Warm sandwiches are good and I realize I should do them more often. They are delicious as evening meal or with a warming soup. In these I have a filling of ricotta and spinach. Yum!!



Varma Smörgåsar med Ricotta

200 g ricotta
50 g fetaost
3 frysta spenatkuber, tinade
2 tsk torkade örter
1/4 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar

brödskivor
riven ost

Blanda ricotta, feta, spenat, örter, vitlök, salt och svartpeppar i en skål. Smaka av och krydda ev. mera. Lägg blandningen på brödskivor och toppa med riven ost. Grädda bröden i 200 C ugn tills osten smält och fått fin färg, ca 15 minuter. 



Warm Sandwiches with Ricotta

200 g ricotta
50 g feta cheese
3 frozen spinach cubes, thawed
2 tsp dried herbs
1/4 tsp garlic powder
salt
black pepper

bread slices
grated cheese

Mix ricotta, feta, spinach, herbs, garlic, salt and black pepper in a bowl. Taste and season more if necessary. Add the mixture onto the bread slices and top with grated cheese. Bake the bread in a 200 ° C oven until the cheese has melted and gotten a nice color for about 15 minutes.