Sunday, March 11, 2018

Oat Buns with Cheese

Hembakat och nygräddat bröd är så otroligt gott. I dessa bröd valde jag att tillsätt riven ost, använd gärna en ost med mycket smak. 

Homemade and freshly baked bread is so amazingly good. In these breads I chose to add grated cheese, I recommend using a cheese with a lot of flavor.


Havresemlor med Ost
8 st små

2,5 dl vatten
2,5 dl havregryn
1 påse torrjäst (7g)
1 msk olja
1 tsk sirap/honung
3/4 dl salt
2 dl rågmjöl
1 1/4-1,5 dl vetemjöl
0,5 dl riven ost + mera till topping

Värm vattnet till 43 C grader och blanda i havregryn och torrjäst. Låt stå i 20 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser till en jämn smet. Forma till semlor och låt dem jäsa i 40 minuter. Pensla semlorna med vatten och strö på riven ost. Grädda i 200 C i 12-15 minuter.


Oat Buns with Cheese
8 pcs small

2.5 dl water
2.5 dl oatmeal
1 sachet dry yeast (7g)
1 tbsp oil
1 tsp syrup/honey
3/4 dl salt
2 dl rye flour
1 1/4-1.5 dl wheat flour
0.5 dl grated cheese + more for topping

Heat the water to 43 ° C and mix in oatmeal and dry yeast. Leave for 20 minutes. Then stir in the remaining ingredients into a smooth batter. Shape the dough into buns and let them rise for 40 minutes. Brush the buns with water and sprinkle on grated cheese. Bake at 200 C for 12-15 minutes.


No comments:

Post a Comment