Friday, March 30, 2018

Easter Chocolate Egg Muffins / Påsk Chokladäggmuffins

Glad påsk! Påsken till ära har jag bakat chokladäggfyllda muffins dekorerade med smält choklad och chokladägg. Chokladäggen som jag använde som fyllning är små chokladägg (vit, mjölk, mörk choklad). Till dekoration har jag använt chokladägg med sockerskal (tack mamma och pappa). Mycket saftiga muffins med en överraskning inuti. 

Happy Easter! For Easter I have baked chocolate-filled muffins decorated with melted chocolate and chocolate eggs. The chocolate eggs that I used to fill the muffins are small chocolate eggs (white, milk, dark chocolate). For decoration I have used chocolate eggs with a sugar coating (thanks mom and dad). Very moist muffins with a surprise inside.


Påsk Chokladäggmuffins
5 st

1 ägg
1 dl socker
0,5 dl kvarg
50 g smör, smält
1 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk bakpulver
5 st mini chokladägg

Rör ihop ägg och socker. Blanda i kvarg och resterande ingredienser. Fördela smeten i 5 muffinsformar och tryck in ett chokladägg i varje. Grädda i 175 C i ca 15-18 minuter. Låt svalna och dekorera med smält choklad och chokladägg.


Easter Chocolate Egg Muffins
5 pcs

1 egg
1 dl sugar
0.5 dl quark
50 g butter, melted
1 dl flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp baking powder
5 mini chocolate eggs

Stir together egg and sugar. Mix in quark and the remaining ingredients. Divide the batter into 5 muffin cups and press one chocolate egg in each. Bake at 175 C for about 15-18 minutes.

No comments:

Post a Comment