Thursday, March 22, 2018

Coffee Cake with Almond Paste & Cardamom

En väldigt saftig och god kaka med smak av mandelmassa. Jag tillsatte även en klick hallonsylt i kakan och den påminner väldigt mycket om Runebergstårta till smaken. Jättegod faktiskt!

A very moist and delicious cake with taste of almond paste. I also added a dollop of raspberry jam to the cake and it reminds a lot of Runeberg's Cake to the taste. Really delicious!


Kaffekaka med Mandelmassa & Kardemumma

100 g smör, mjukt
150 g mandelmassa, riven
1,5 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
hallonsylt

Blanda smör, mandelmassa och socker mjukt. Tillsätt ägget och blanda väl. 
Blanda sedan i vetemjöl, bakpulver och kardemumma. 
Häll smeten i fyra silikonformar eller en stor form. Grädda kakorna i 175 grader i cirka 30 minuter.



Coffee Cake with Almond Paste & Cardamom

100 g butter, soft
150 g almond paste, grated
1.5 dl sugar
2 eggs
1.5 dl flour
1 tsp baking powder
2 tsp cardamom
raspberry jam

Mix butter, almond and sugar. Add the egg and mix well. Then mix in flour, baking powder and cardamom. Pour the batter into four silicone molds or one large baking pan. Bake the cakes at 175 degrees C for about 30 minutes.

No comments:

Post a Comment