Nästa veckas tisdag är det faslagstisdag och jag har redan sett så många olika varianter på faslagsbakverk på sociala medier. Med inspiration från Diana bakade jag denna kladdkaka. Den är väldigt söt, så enligt mig kunde man minska på sockermängden en aning. Men det är ju förstås en smaksak. Men god är den!

Next week's Tuesday is Shrove Tuesday and I have already seen so many different variations of Shrove Tuesday baked goodies on social media. Inspired by Diana, I baked this sticky cake. It is very sweet, so I would reduce the amount of sugar slightly. But of course everyone is different, some want it sweeter than others. But the cake is really good!


Fastlagsbulle-Kladdkaka

mandelmassa:
2 dl mandelmjöl
2 msk florsocker
mandelmjölk

100 g smält smör
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl socker
2 ägg
2 tsk kardemumma

dekoration:
vispgrädde
florsocker

Sätt ugnen på 175 C grader. 
Mandelmassa: Rör ihop mandelmjöl, florsocker och mandelmjölk till en mandelmassa. 
Tillsätt resten av ingredienserna i mandelmassan. Rör ihop allt ordentligt. Häll smeten i smord bakform (20cm) och grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter. Låt kakan svalna helt. Dekorera kakan med vispad grädde och florsocker.



Shrove Tuesday Sticky Cake

almond paste:
2 dl almond flour
3 tbsp powdered sugar
almond milk

100 g melted butter
1,5 dl almond flour
1,5 dl sugar
2 eggs
2 tsp cardamom

decoration:
whipped cream
powdered sugar

Heat the oven to 175 degrees C.
Almond paste: Mix almond flour, powdered sugar and almond milk into a almond paste.

Add the rest of the ingredients into the almond paste. Stir everything together properly. Pour the batter into a greased pan (20cm) and bake in the middle of the oven for 15-20 minutes. Let the cake cool completely. Decorate the cake with whipped cream and powdered sugar.