Monday, February 19, 2018

Muesli Buns

Jag hade en påse müsli hemma som stått orörd länge, så jag bestämde mig att använda müslin i dessa semlor. De blev otroligt saftiga och goda. 

I had a bag of muesli at home, so I decided to use it in these buns. They became incredibly moist and good.


Müslibröd

2,5 dl vatten
2 dl müsli
7 g torrjäst
1 tsk salt
2 msk olja
ca 3-4 dl flerkornsmjöl

Värm vatten till 43 C grader och blanda i müsli och torrjäst. Låt stå 15 minuter. Blanda sedan i resterande ingredienser. Låt degen jäsa i 30 minuter. Forma till semlor eller gör ett bröd. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda semlorna i 200 C i ca 15 minuter.



Muesli Buns

2.5 dl water
2 dl muesli
7 g dry yeast
1 tsp salt
2 tbsp oil
about 3-4 dl multigrain flour

Heat water to 43 ° C and mix in muesli and dry yeast. Leave to rest for 15 minutes. Then mix in the remaining ingredients. Allow the dough to rise for 30 minutes. Form the dough into buns or make one bread. Allow to rise further for 20 minutes. Bake the buns at 200 C for about 15 minutes.

2 comments:

  1. Ser mycket goda ut, nu när jag undviker (tills vidare)vetemjöl, är det nog bröd jag mest längtar efter, fast jag just bakade nog rågbröd (men inte för mig själv;D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag såg dina rågbröd på instagram, såg mycket goda ut.

      Delete