Friday, December 29, 2017

Mulled Wine Bread

Har du glögg över från julen? Då kan du använda det till att göra bröd. Brödet blev saftigt och fick en god smak av glöggen. 

Do you have left-over mulled wine from Christmas? Then you can use it to make bread. The bread was moist and got a good taste of the mulled wine.


Glöggbröd

2,5 dl glögg
9 g torrjäst
2 msk dadelsirap
1 msk olja
1 tsk salt
3 dl flerkornsmjöl
3 dl rågmjöl

Värm glöggen till 43°C. Blanda i torrjäst, dadelsirap, olja och salt. Blanda i mjölen och knåda till en deg. Låt degen jäsa övertäckt i 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord och forma till ett runt bröd. Lägg brödet på en plåt med bakplåtspapper eller lägg det i en bakform. Nagga brödet och låt jäsa i 30 min. Grädda i 200°C i ca 30 min.


Mulled Wine Bread

2.5 dl mulled wine
9 g dry yeast
2 tbsp date syrup
1 tbsp oil
1 tsp salt
3 dl multigrain flour
3 dl rye flour

Heat the mulled wine to 43 ° C. Mix in dry yeast, date syrup, oil and salt. Mix in the flour and knead to a dough. Let the dough rise for 30 minutes. Put the dough on a floured surface and form a round bread. Place the bread on a baking sheet lined with baking paper or put it in a baking pan. Prick the bread with a fork and let the bread rise for 30 minutes. Bake at 200 ° C for about 30 minutes.

2 comments: