Wednesday, December 20, 2017

Gingerbread Mud Cake

Den perfekta julkakan? Kladdkaka med smak av pepparkaka och bitar av pepparkaka inuti. Den är så god och kladdig. Övergrädda inte, för den här skall vara kladdig. Jag gjorde halva satsen och hade min kaka 15 minuter i ugnen. Den skall vara lös i mitten när man tar den ut ur ugnen. Så god, så god :)

The perfect Christmas cake? A sticky cake with a taste of gingerbread and pieces of gingerbread inside. It's so good and sticky. Do not over bake it, because this one must be sticky. I made half the batch and had my cake in the oven for 15 minutes. It's going to be loose in the middle when it is taken out of the oven. So good, so good :)




Pepparkakskladdkaka

100 g smör, mjukt
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
4 msk kakao
2 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
6 smulade pepparkakor

Blanda ihop det smör och socker. Tillsätt äggen och blanda. Rör till sist i resterande ingredienser. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt svalna och förvara i kylskåp.


Gingerbread Mud Cake

100g butter, soft
2,5 dl sugar
2 eggs
1,5 dl flour
4 tbsp cocoa
2 tsp gingerbread spice
0,5 tsp baking powder
6 crumbled gingerbread

Mix together butter and sugar. Add the eggs and mix. Stir in the remaining ingredients. Pour the batter into a baking pan lined with parchment and bake at 175 degrees about 20 minutes. Let cool and store in the fridge.

4 comments: