Friday, November 3, 2017

Raw Fried Potatoes

Det här är också en matträtt som jag undrar varför jag inte gör oftare? Hur gott är det inte med råstekt potatis? Potatisen får en så god smak av att stekas råa och tillsammans med lök och sirap blir det gudomligt gott. Det var min mamma som tipsade mig om att blanda i lite sirap också och ja det blev snäppet godare så. 

This is also a food dish that I wonder why I don't make more often? How good isn't it with raw fried potatoes? The potatoes get such a good taste and together with onion and syrup it becomes so, so good. It was my mother who advised me to add a little syrup and yes, it gave a good taste to the potatoes.


Råstekt Potatis

potatisar
olja eller smör
salt
sirap

Skala potatisarna och skiva dem tunt med en mandolin (kniv går också). Lägg skivorna i kallt vatten i 10 minuter. Torka av potatisskivorna. Värm en stekpanna och stek skivorna i olja eller smör i ca 20 minuter. Krydda med salt och sirap.



Raw Fried Potatoes

potatoes
oil or butter
salt
syrup

Peel the potatoes and slice them thin with a mandolin (a knife also works). Place the slices in cold water for 10 minutes. Wipe the potato slices. Heat a frying pan and fry the slices in oil or butter for about 20 minutes. Season with salt and syrup.

2 comments: