Tuesday, November 21, 2017

Potato Mash Casserole with Beans & Lentils

Potatismoslåda som jag minns det när jag var i skolan som barn var potatismos blandat med maletkött. Det här är en annorlunda version med grönsaker, bönor och linser. Fick du potatismoslåda i din skola som barn?

Potatoes mash casserole, as I remember it when I was in school as a child, was mashed potatoes mixed with minced meat. This is a different version with vegetables, beans and lentils. Did you get a potato mash casserole in your school as a child?



Potatismoslåda med Bönor & Linser

700 g skalad och tärnad potatis
havremjölk
500 g tomatsås
0,5 zucchini, grovt riven
1.5 dl kokta blandade bönor
1,5 dl kokta gröna linser
salt
svartpeppar
vitlökspulver

Koka potatisen mjuk i rikligt med vatten. Häll bort vattnet och blanda i havremjölk, vispa till mos och salta. Blanda tomatsås, zucchini, bönor, linser och kryddor i en skål. Häll tomatsåsen i en ugnsform och toppa med potatismoset. Grädda i 200 C i 25 minuter. 



Potato Mash Casserole with Beans & Lentils

700 g of peeled and diced potatoes
oat milk
500 g tomato sauce
0.5 zucchini, roughly grated
1.5 dl cooked mixed beans
1.5 dl cooked green lentils
salt
black pepper
garlic powder

Boil the potatoes soft in plenty of water. Pour the water off and mix in oat milk, whisk to a mash and season with salt. Stir together tomato sauce, zucchini, beans, lentils and spices in a bowl. Pour the tomato sauce into an oven dish and top with the mashed potatoes. Bake at 200 C for 25 minutes.

No comments:

Post a Comment