Monday, November 6, 2017

Oven Baked Potato Chips

Idag vill jag tipsa om hur enkelt det är att göra egna chips hemma. Allt du behöver är potatis, en mandolin, olja, salt och en ugn :) Och de smakar verkligen potatischips. Bäst är att göra den mängd man vill äta för stunden, för dessa håller sig inte knapriga till följande dag. 

Today I want to talk about how easy it is to make your own potato chips at home. All you need is potatoes, a mandolin, oil, salt and an oven :) And they really taste like real potato chips. The best thing is to make the amount you want to eat at the moment, because these don't stay crispy until the next day.



Potatischips i Ugn

3 potatisar
1 msk olja
flingsalt

Skala potatisarna och skiva dem tunt med en mandolin (kniv går också). Lägg skivorna i kallt vatten i 10 minuter. Häll av vattnet och torka dem med hushållspapper. Lägg dem i en skål och häll över olja och salt. Vänd runt så att alla skivor får olja och salt på sig. Lägg skivorna på plåtar med bakplåtspapper, undvik att lägga dem på varandra. Grädda chipsen i 150 C i ugnen i 15-20 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt svalna. 



Oven Baked Potato Chips

3 potatoes
1 tbsp oil
sea salt

Peel the potatoes and slice them thin with a mandolin (a knife also works). Place the slices in cold water for 10 minutes. Remove the water and wipe the potato slices with household paper. Put them in a bowl and pour over oil and salt. Turn around so that all slices get oil and salt. Place the slices on baking sheets lined with baking paper, avoid placing them on each other. Bake the chips at 150 C for 15-20 minutes or until they are golden brown. Let cool.

No comments:

Post a Comment