Oj, vad gott och saftigt detta bröd blev! Använd gröt som blivit över från frukosten och baka dessa lättlagade och otroligt goda bröd. 

Oh, how good and moist this bread is! Use left-over porridge from breakfast and bake this easy and incredibly good bread.


Havregrynsgrötbröd

2 dl kall havregrynsgröt
1 dl kvarg
1 ägg
0,5 tsk salt
2,5 dl fullkornsmjöl
0,5 dl rågmjöl
1 tsk bakpulver

Blanda gröt, kvarg, ägg och salt i en skål. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda till en slät smet. Lägg smeten i högar på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Platta till bröden med mjölade händer. Grädda i  200 C ugn i ca. 15 minuter.



Oatmeal Flatbread

2 dl cold porridge
1 dl quark
1 egg
0.5 tsp salt
2.5 dl whole grain flour
0.5 dl rye flour
1 tsp baking powder

Mix porridge, quark, egg and salt in a bowl. Add flour and baking powder and mix to a smooth batter. Place the batter in piles on a baking sheet coated with baking paper. Flatten the bread with floured hands. Bake in a 200 C oven for approx. 15 minutes.