Jag var sugen på potatismos med någon god sås, så då blev det denna sås. En krämig sås med quorn och curry. Servera med mos, riven morot och lingonsylt.

I was craving mashed potatoes with a yummy sauce, and this is the sauce I made. A creamy sauce with quorn and curry. Serve with mashed potatoes, grated carrot and lingonberry jam.


Quorn Currysås

0,5 msk kokosolja
1 röd lök, hackad
1 gul paprika, tärnad
1 tsk curry
1/4 tsk gurkmeja
200 g tärnad quorn
2 msk mandelmjöl
2 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
1 tsk sojasås
1 tsk honung

Värm en kastrull med kokosolja. Tillsätt lök, paprika, curry och gurkmeja och stek i någon minut. Blanda sedan i quorn, mandelmjöl, matlagningsgrädde och vatten. Låt sjuda i 5-10 minuter. Blanda i soja och honung. Servera såsen med t.ex potatismos.



Quorn Curry Sauce

0.5 tbsp coconut oil
1 red onion, chopped
1 yellow bell pepper, diced
1 tsp of curry
1/4 tsp turmeric
200 g diced quorn
2 tbsp almond flour
2 dl cooking cream
2 dl of water
1 tsp soy sauce
1 tsp honey

Heat a saucepan with coconut oil. Add onions, peppers, curry and turmeric and cook for a few minutes. Then mix in quorn, almond flour, cooking cream and water. Simmer for 5-10 minutes. Mix in soy and honey. Serve the sauce with, for example, mashed potatoes.