Monday, October 30, 2017

Macaroni Casserole

Har du lagat makaronilåda med färskost i äggstanningen? Inte, då är det dags. Välj en smaksatt färskost för bästa möjliga smak. Jag valde färskost med vitlök och örter, men ta du det du gillar. Här i Amsterdam finns det inte så många smaker att välja på, men jag vet att i Finland finns det väldigt många olika smaker på färskost. Till och med lakritssmak :) Men den skall du nog undvika i makaronilåda :)

Have you made macaroni casserole with cream cheese? Not, then it's time. Choose a flavored cream cheese for the best possible taste. I chose cream cheese with garlic and herbs, but you can use what you like. Here in Amsterdam there are not so many flavors to choose from, but I know that in Finland there are very many different flavors of cream cheese. Even licorice flavor :) But you should probably avoid it in this macaroni casserole :)


Makaronilåda

400 g grönsaker (lök, vitlök, purjo, paprika, zucchini, morot)
5 dl kokt makaroni
3 dl mjölk
2 ägg
150 g färskost, vitlök & örter
salt
svartpeppar
1 dl riven ost

Blanda grönsaker och makaroni i en ugnsfast form. I en skål blanda mjölk, ägg, färskost och kryddor. Häll äggblandningen på makaronerna och strö på riven ost. Grädda i 200 C i ca 30 minuter.



Macaroni Casserole

400 g vegetables (onion, garlic, puro, paprika, zucchini, carrot)
5 dl cooked macaroni
3 dl milk
2 eggs
150 g cream cheese, garlic and herbs
salt
black pepper
1 dl grated cheese

Mix vegetables and macaroni in a oven-proof dish. Mix in a bowl milk, eggs, cream cheese and spices. Pour egg mixture on the macaroni and sprinkle on grated cheese. Bake at 200 ° C for about 30 minutes.

No comments:

Post a Comment