Wednesday, October 25, 2017

Beetroot Soup

Rödbeta ger denna soppa en fin färg och en god smak. Jag har alltid tyckt om rödbetor och som barn var det en rödbetssallad som man köpte i affären som var väldigt god. Jag har inte ätit sådan sallad på flera år och är inte så säker att den skulle idag smaka lika gott som då. Måste testa nästa gång jag är i Finland :) Gillar du rödbeta?

Beetroot gives this soup a nice color and a good taste. I've always enjoyed beetroot and, as a child, I liked a beetroot salad that you bought from the store. I have not eaten such a salad for several years and I'm not so sure it would taste as good today as I remember it did. I must try it next time I'm in Finland :) Do you like beetroot?


Rödbetssoppa

3 förkokta rödbetor, delade
2 potatisar, delade
250 g soppgrönsaker
0,5 buljongtärning
vatten
salt
svartpeppar
getost, efter smak

Häll vatten över grönsakerna och blanda i en halv buljongtärning. Låt koka tills grönsakerna är mjuka. Mixa soppan slät. Krydda och blanda i getost. 


Beetroot Soup

3 pre cooked beetroot, divided
2 potatoes, divided
250 g soup vegetables
0.5 broth cube
water
salt
black pepper
goat cheese, to taste

Pour water over the vegetables and add half a broth cube. Boil until the vegetables are soft. Mix the soup smooth with a hand held mixer. Season the soup to taste and mix in the goat cheese.

4 comments:

  1. Mm, låter gott. Jag gillar rödbeta, gör ibland saft och sånt, och rödbeta carpaccio med gräslöksolja och ost är någont som jag ofta gör.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rödbetscarpaccio med gräslöksolja låter mycket gott.

      Delete
  2. Replies
    1. Visst blir det fin färg av rödbetor :)

      Delete