Jag slänger helst inte mat. När jag hade överbliven kokt quinoa gjorde jag denna frukostskål med yoghurt, äpple och kryddor. Mycket gott och lite variation till den vanliga yoghurtskålen. Quinoa är proteinrikt och därmed håller en sådan här frukost dig mätt längre. 

I prefer not to throw food away. When I had left-over cooked quinoa, I made this breakfast bowl of yogurt, apple and spices. Very good and a little variation to the usual yogurt bowl. Quinoa is protein rich and thus, such a breakfast keeps you feeling satiated longer.



Quinoa Yoghurtskål

2 dl naturell yoghurt
1 dl kokt kall quinoa
1 äpple, tärnat
1 msk pumpafrön/solrosfrön
kokosblomsirap, efter smak
kanel, efter smak

Blanda allt i en skål. Toppa med äppelbitar och ät genast. 



Quinoa Yoghurt Bowl

2 dl plain yoghurt
1 dl cooked cold quinoa
1 apple, diced
1 tbsp pumpkin seeds / sunflower seeds
coconut blossom syrup, to taste
cinnamon, to taste

Mix everything in a bowl. Top with apple pieces and eat immediately.