Om jag har överbliven kokt potatis brukar jag oftast göra pytt-i-panna, men den här gången mosade jag potatisen och blandade i havremjölk för att göra potatismos som jag sedan använde till dessa potatis-och havretunnbröd. De är så goda nygräddade med smör och ost på, mmmm :)

If I have left-over boiled potatoes, I usually do pytt-i-panna, but this time I mashed the potato and mixed in oat milk to make potato mash that I then used for these potato and oat flatbread. They are so good freshly baked with butter and cheese on, mmmm :)



Potatis & Havretunnbröd

2-2,5 dl potatismos
1 ägg
0,5 tsk salt 
1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn

Blanda alla ingredienser i en skål till en kletig smet. Med mjölade händer forma 5 platta bröd och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda bröden i 225 C i ca 15 minuter. 




Potato & Oat Flatbread

2-2.5 dl mashed potatoes
1 egg
0.5 tsp salt
1.5 dl whole grain flour
1 dl oat flakes

Mix all the ingredients in a bowl into a sticky batter. With floured hands shape 5 flat bread and place them on a baking sheet lined with baking paper. Bake the bread at 225 ° C for about 15 minutes.