Saturday, September 30, 2017

Potato & Oat Flatbread

Om jag har överbliven kokt potatis brukar jag oftast göra pytt-i-panna, men den här gången mosade jag potatisen och blandade i havremjölk för att göra potatismos som jag sedan använde till dessa potatis-och havretunnbröd. De är så goda nygräddade med smör och ost på, mmmm :)

If I have left-over boiled potatoes, I usually do pytt-i-panna, but this time I mashed the potato and mixed in oat milk to make potato mash that I then used for these potato and oat flatbread. They are so good freshly baked with butter and cheese on, mmmm :)



Potatis & Havretunnbröd

2-2,5 dl potatismos
1 ägg
0,5 tsk salt 
1,5 dl fullkornsmjöl
1 dl havregryn

Blanda alla ingredienser i en skål till en kletig smet. Med mjölade händer forma 5 platta bröd och lägg dem på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda bröden i 225 C i ca 15 minuter. 




Potato & Oat Flatbread

2-2.5 dl mashed potatoes
1 egg
0.5 tsp salt
1.5 dl whole grain flour
1 dl oat flakes

Mix all the ingredients in a bowl into a sticky batter. With floured hands shape 5 flat bread and place them on a baking sheet lined with baking paper. Bake the bread at 225 ° C for about 15 minutes.


2 comments:

  1. Tunnbröd är så gott. Äter sällan potatis,så det blir inte mos kvar, men kanske skulle det fungera också med sötpotatis...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja, med sötpotatis har jag också tänkt att man borde prova :)

      Delete