When you bake your porridge in the oven it's like your're eating a cake. And who does not want a cake for breakfast? I did not use any sweetener in the porridge, but if you want, just mix it with all the other ingredients. It turned out very good and it's a fun alternative to the usual cooked porridge.
Ugnsbakad Gröt med Kvarg och Bär
1 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
1 ägg
0,5 msk malda linfrön & havtorn, Love Arctic
0,5 msk malda linfrön & havtorn, Love Arctic
0,5 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
en nypa salt
1-2 msk kvarg eller yoghurt
bär
Blanda havregryn, mjölk, ägg och kryddor i en ugnsfast form. Klicka i kvarg och toppa med bär. Grädda i 175 C i ca 30 minuter.
Oven baked Porridge with Quark and Berries
1 dl oats
2 dl almond milk
1 egg
0.5 tbsp ground flaxseed & sea buckthorn, Love Arctic
0.5 tbsp ground flaxseed & sea buckthorn, Love Arctic
0.5 tsp cinnamon
1/4 tsp cardamom
a pinch of salt
1-2 tbsp quark or yogurt
berries
4 Comments
Mums vad gott:) Jag minns vi åt som barn ungsgröt av mannagryn , eller om bovete, och det var nog så gott:)
ReplyDeleteTack! Mannagrynsgröt är också så gott.
DeleteJag! Jag vill ha kaka till frukost!
ReplyDeleteHihi :)
Delete