Monday, September 18, 2017

Oven baked Porridge with Quark and Berries

När man ugnsbakar gröt blir det som att äta en kaka. Och vem vill inte ha kaka till frukost? Jag använde ingen sötning i gröten, men vill man ha det är det bara att blanda ner det med alla andra ingredienser. Mycket gott blev det och är ett roligt alternativ till den vanliga kokade gröten.

When you bake your porridge in the oven it's like your're eating a cake. And who does not want a cake for breakfast? I did not use any sweetener in the porridge, but if you want, just mix it with all the other ingredients. It turned out very good and it's a fun alternative to the usual cooked porridge.



Ugnsbakad Gröt med Kvarg och Bär

1 dl havregryn
2 dl mandelmjölk
1 ägg
0,5 msk malda linfrön & havtorn, Love Arctic
0,5 tsk kanel
1/4 tsk kardemumma
en nypa salt
1-2 msk kvarg eller yoghurt
bär

Blanda havregryn, mjölk, ägg och kryddor i en ugnsfast form. Klicka i kvarg och toppa med bär. Grädda i 175 C i ca 30 minuter. 



Oven baked Porridge with Quark and Berries

1 dl oats
2 dl almond milk
1 egg
0.5 tbsp ground flaxseed & sea buckthorn, Love Arctic
0.5 tsp cinnamon
1/4 tsp cardamom
a pinch of salt
1-2 tbsp quark or yogurt
berries

Mix oats, milk, egg and spices in an oven-proof dish. Top with quark and berries. Bake at 175 C for about 30 minutes.

4 comments:

  1. Mums vad gott:) Jag minns vi åt som barn ungsgröt av mannagryn , eller om bovete, och det var nog så gott:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Mannagrynsgröt är också så gott.

      Delete
  2. Jag! Jag vill ha kaka till frukost!

    ReplyDelete