Sunday, August 20, 2017

Orange Raisin Peanut Butter Scones

Jag forsätter att flitigt använda mina sju burkar av jordnötssmör :) Den här gången använde jag apelsin och russinsmaken i scones och de får en en så god smak av apelsin. Påminner om jul :) Om man inte har smaksatt jordnötssmör, tillsätter man bara apelsinskal och russin i degen. 

I continue to diligently use my seven jars of peanut butter :) This time I used the orange and raisin flavor in the scones and they get such a good taste of orange. Reminds me of Christmas :) If you have not flavoured peanut butter, add orange peel and raisins to the dough.


Orange Raisin Peanut Butter Scones

2,5 dl whole grain flour
1/4 dl coconut sugar
0,5 tsp baking powder
1/4  tsp salt
4 tbsp cold butter
0,5 dl orange & raisin peanut butter, Mister Kitchens
3/4 dl almond milk

Preheat the oven to 200 C. Line a baking sheet with baking paper. 
In a bowl, stir together flour, sugar, salt and baking powder. Add the butter and mix until it gets crumbly. Add peanut butter and milk and mix with a wooden spoon or with your hands (don't overmix) to bring the dough together. Press the dough on a baking paper and with a small cookie cutter make 5 scones. Bake for about 15 minutes, or until golden brown. Serve warm.



Apelsin Russin Jordnötssmör Scones

2,5 dl fullkornsmjöl
1/4 dl kokossocker
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
4 msk kallt smör
0,5 dl apelsin & russin jordnötssmör, Mister Kitchens
3/4 dl mandelmjölk

Värm ugnen till 200 C. Klä ett bakplåt med bakplåtspapper.

I en skål rör ihop mjöl, socker, salt och bakpulver. Tillsätt smöret och blanda tills det blir smuligt. Tillsätt jordnötssmör och mjölk och blanda med en träsked eller med händerna (överblanda inte) för att få degen ihop. Tryck degen på ett bakplåtspapper och med en liten kakform gör 5 scones. Baka i ca 15 minuter, eller tills det är gyllenbruna. Servera varma.

2 comments: