Wednesday, July 12, 2017

Cherry Rum Ice Cream

Jag minns från barndomen en glass med körsbär och någon slags likörsmak som var så god. Jag tror att den glassen har inte funnits på flera år. Här hemma gjorde jag senast glass på körsbär och rom essays och den blir så otroligt god. Det är väldigt enkelt att laga glass på kondenserad mjölk och grädde. 

I remember from my childhood an ice cream with cherry and some kind of liqueur flavor that was so good. I think that that ice cream has not existed for several years. I have made this ice cream with cherries and rum essence and it turned out so incredibly good. It is very easy to make ice cream with condensed milk and cream.



Körsbär Romglass

5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
körsbär, hackade
rom essans, efter smak

Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Häll i den kondenserade mjölken och rör runt tills blandat. Blanda i körsbär och rom. Häll smeten i en form och ställ i frysen i 6h eller över natten. Ta fram ur frysen 20 minuter innan servering. 



Cherry Rum Ice Cream

5 dl whipped cream
1 can of sweetened condensed milk
cherries, chopped
rum essence, to taste

Whip the cream until soft peaks are formed. Pour in the condensed milk and stir until combined. Stir in cherries and rum. Pour the batter into a freezer safe mold and place in the freezer for 6h or overnight. Remove from the freezer 20 minutes before serving.

2 comments:

  1. Men åhhhh så gott! Jag som tycker att körsbär är en så underskattad ingrediens här i Sverige. Det här både låter och ser kanongott ut. Hoppas det är fint med dig bästa! Kramar/Linda

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jag tycker jättemycket om körsbär och den här glassen blev så god. Tack snälla du, kram!

      Delete