Hur var din midsommar? Hoppas dagen blev som du hade planerat. Rabarberkräm är barndomsminne för mig. Otroligt god, len och tillsammans med jordgubbar blir den ännu godare. Som barn åt vi ofta krämen med vaniljglass. Jag har också ätit den med kokosyoghurt eller kvarg och det passar så gott ihop. 

How was your Midsummer? Rhubarb cream is a childhood memory for me. Incredibly good, smooth and together with strawberries makes it even better. As a child, we often ate the cream with vanilla ice cream. I have also eaten it with coconut yoghurt or quark and they go so well together.



Sockerfri Rabarber Jordgubbskräm

4 dl vatten
3 dl rabarber, skivade
1 dl steviasocker (eller vitt socker)
2 1/4 msk potatismjöl + 1 dl vatten
1 dl jordgubbar, delade

Lägg vatten, rabarber och socker i en kastrull. Låt sjuda i 10-15 minuter. Blanda potatismjöl med vatten och häll långsamt i kastrullen under omrörning. Låt krämen koka upp och avlägsna sedan från värmen. Blanda i jordgubbarna. 



Sugar-Free Rhubarb Strawberry Cream

4 dl water
3 dl rhubarb, sliced
1 dl stevia sugar (or white sugar)
2 1/4 tbsp potato flour + 1 dl water
1 dl strawberries, divided

Add water, rhubarb and sugar into a saucepan. Allow to simmer for 10-15 minutes. Mix potato flour with water and pour slowly into the saucepan while stirring. Allow the cream to boil and then remove from the heat. Mix in the strawberries.