Det här är inte den vackraste kakan, för att den sjunker in i mitten efter att man tagit ut den ur ugnen. Men är inte mindre god för det. Man kan fylla djupet med vaniljglass när kakan ännu är varm, vilket ger en underbart god dessert. En kopp kaffe till på det och du har den perfekta fikastunden. 

This is not the most beautiful cake, because it sinks in the middle after taking it out of the oven. But the taste is great. You can fill the depth with vanilla ice cream when the cake is still warm, giving a wonderfully tasty dessert. A cup of coffee with that and you have the perfect coffee break.


Speculoos Cake

0.5 dl speculoos spread
2 tbsp butter, softened
1 dl coconut sugar
1 egg
1 tsp vanilla
1.5 dl flour
0,5 tsp baking powder
pinch of salt

Preheat the oven to 175 C degrees. Line a 12 x 12 cm pan with parchment paper. Stir together the speculoos, butter, sugar and egg until smooth. Add the flour, baking powder and salt and stir to combine. Spread the mixture in the baking pan. Bake for 20-25 minutes. The middle of the cake will be wobbly. 



Speculooskaka

0,5 dl speculoos-smör
2 msk smör, mjukt
1 dl kokossocker
1 ägg
1 tsk vanilj
1,5 dl mjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt

Värm ugnen till 175 C grader. Klä en 12 x 12 cm bakform med bakplåtspapper. Rör ihop speculoos, smör, socker och ägg tills slät. Tillsätt mjöl, bakpulver och salt och rör om. Häll blandningen i formen. Grädda i 20-25 minuter. Kakan kommer att vara lös i mitten.