Friday, April 21, 2017

Quick Cinnamon Buns

När man blir sugen på kanelbullar, men har inte tid att vänta på att degen skall jäsa kan man baka dessa snabba kanelbullar. De smakar inte som originalet, men funkar om man inte har tid att baka vanliga. Dessa är godast nygräddade och äter man dem senare lönar det sig att värma dem en stund i micron. Det här är min personliga åsikt, då jag kan tycka att de smakar för mycket bakpulver om de äts kalla. 

When you get cravings for cinnamon buns, but don't have time to wait for the dough to rise, you can bake these quick cinnamon buns. They do not taste like the original, but works if you do not have time to bake the ordinary ones. These taste best freshly made and if you eat them later, it's good to heat them for a while in the microwave. This is my personal opinion, because I think that they taste too much baking powder if they are eaten cold.



Snabba Kanelbullar
8 st

35 g smör, rumsvarmt
2 msk kokossocker
0,5 tsk kardemumma
en nypa salt
1 dl mjölk
0,5 msk bakpulver
2,5 dl vetemjöl 

fyllning
20 g smör, rumsvarmt
1-2 tsk kanel 
2 msk kokossocker

Värm ugnen till 200 grader. Blanda smör, kokossocker, kardemumma, salt och mjölk i en skål. Blanda sedan i 2 dl vetemjöl och bakpulver till en kladdig deg. Mjöla ett bakbord och kavla ut degen till en rektangel.

För fyllningen blanda ihop ingredienserna. Bred blandningen på degen och rulla ihop degen från långsidan. Skär i bitar och lägg dem i muffinsformar. Pensla bullarna med ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt dem svalna. De är godast när de är nygräddade. 



Quick Cinnamon Buns
8 pcs

35 g butter, room temp.
2 tbsp coconut sugar
0.5 tsp cardamom
a pinch of salt
1 dl milk
0.5 tbsp baking powder
2,5 dl wheat flour

filling
15 g butter, room temp.
1-2 tsp cinnamon
2 tbsp coconut sugar

Preheat the oven to 200 C degrees. Mix butter, coconut sugar, cardamom, salt and milk in a bowl. Then mix in 2 dl flour and baking powder into a sticky dough. Lightly flour a surface and roll out the dough into a rectangle.

For the filling mix the ingredients together. Spread the mixture on the dough and roll up the dough from the long side. Cut into pieces and put them into muffin cups. Brush buns with egg and sprinkle with pearl sugar. Bake the buns in the oven for about 15 minutes. Let them cool. They taste best when they are freshly made.

No comments:

Post a Comment