Linssoppa kryddad med ingefära och gurkmeja blir riktigt gott. Jag använde mald ingefära, men har du färsk går den lika bra att använda. Servera soppan med t.ex bröd och du har en mättande lunch eller middag. 

Lentil soup spiced with ginger and turmeric is really good. I used ground ginger, but if you have fresh you can use that too. Serve the soup with eg bread and you have a filling lunch or dinner.


Linssoppa med Ingefära
3-4 portioner

1 msk kokosolja
1 lök, hackad
1 stor morot, grovt riven 
1 vitlöksklyfta, hackad
1 tsk gurkmejapulver
0,5 tsk ingefärapulver
2 dl röda linser
5 dl vatten
3 dl tomatpassata
1 dl kokosgrädde
salt
svartpeppar
sambal oelek

Värm kokosoljan i en kastrull och stek lök, vitlök, gurkmeja och ingefära en kort stund. Tillsätt linser, vatten och tomatpassata. Låt sjuda i 30 minuter. Blanda i kokosgrädde. Smaksätt med salt, peppar och sambal.



Lentil Soup with Ginger
3-4 servings

1 tbsp coconut oil
1 onion, chopped
1 large carrot, coarsely grated
1 clove garlic, chopped
1 tsp turmeric powder
0.5 tsp ginger powder
2 dl red lentils
5 dl water
3 dl tomato passata
1 dl coconut cream
salt
black pepper
sambal oelek

Heat the coconut oil in a pan and fry the onion, garlic, turmeric and ginger briefly. Add lentils, water and tomato passata. Simmer for 30 minutes. Mix in coconut cream. Season with salt, pepper and sambal.