Saturday, March 4, 2017

Stone Age Bread

Stenåldersbröd är ett bröd bakat på nötter och frön utan jäst eller mjöl. Det är ett näringsrikt bröd som mättar gott och väl. Jag tycker det är gott att ha jordnötssmör och skivad banan på, men smör och ost är också goda alternativ. Receptet jag använt mig av kommer härifrån. Istället för 5 ägg använde jag 4 och jag tycker att brödet var en aning för saltigt, även om jag gillar smaken av salt. Så jag skulle minska på mängden salt till 1 3/4 tsk. Men det är förstås en smaksak. 

Stone Age Bread is a bread baked on nuts and seeds without yeast or flour. It is a nutritious bread that satiates well. I like to top my bread with peanut butter and sliced banana, but butter and cheese are also good options. The recipe I used comes from here. Instead of 5 eggs, I used four, and I think the bread was a bit too salty, although I like the taste of salt. So I would reduce the amount of salt to 1 3/4 tsp. But that is of course a matter of taste.


Stone Age Bread
1 bread

100 g pumpkin seeds
100 g sunflower seeds
100 g almonds
100 g walnuts
100 g linseed / flaxseeds
100 g sesame seeds
5 eggs
1 dl coconut oil
2 tsp salt

In a large bowl, mix all the ingredients. Use the nuts, grains and seeds as they are, you do not need to chop them. Cut out a sheet of parchment paper so that it just covers the bottom of a normal bread pan. Pour the bread mixture into the pan. Bake the bread at 160 C for about 1 hour. Förvara brödet i kylen. 



Stenåldersbröd
1 bröd

100 g pumpafrön 
100 g solrosfrön 
100 g mandlar
100 g valnötter
100 g linfrö / linfrön
100 g sesamfrön 
5 ägg
1 dl kokosnötolja 
2 tsk salt

I en stor skål, blanda alla ingredienser. Använd nötter och frön som de är, du behöver inte hacka dem. Skär ut ett ark av bakplåtspapper så att den precis täcker botten av en normal brödform. Häll smeten i brödformen. Baka brödet i 160 C grader i ca 1 timme. Store the bread in the fridge. 

4 comments:

  1. Det ser både gott och nyttigt ut!

    ReplyDelete
  2. Ser så fin ut:) Tycker om bröd med olika frön:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tack! Jag tycker om när bröd har tuggmotstånd.

      Delete