Sunday, March 26, 2017

Macaroni Casserole with Spinach and Lentils

Makaronilåda kan lagas på många olika vis. Jag brukar laga den enligt de ingredienser jag har hemma och man kan bra använda grönsaker som ser lite ledsna ut, så man inte behöver slänga dem i soporna.  Jag har väldigt svårt att slänga mat, så därför använder jag allt så effektivt som möjligt. Är du bra på att använda rester eller slänger du mat?

Macaroni casserole can be cooked in many different ways. I usually cook it according to the ingredients I have at home and it is good to use vegetables that look a bit sad, so you do not have to throw them in the garbage. I don't want to discard food, so that's why I use everything as efficiently as possible. Are you good at using leftovers or do you throw food away?


Makaronilåda med Spenat och Linser

5-6 dl kokt makaroni
250 g grönsaker (morot, spenat, lök, purjo)
2 dl bruna linser, kokta
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl färskost, vitlök & örter
2 tsk oregano
0,5 tsk salt
1/4 tsk vitlökspulver
nypa svartpeppar
riven ost

Blanda makaroni, grönsaker och linser i en ugnsfast form. I en skål blanda ihop ägg, färskost, mjölk och kryddor. Häll på makaroniblandningen och toppa med riven ost. Grädda i 200 C grader i 30 minuter. 



Macaroni Casserole with Spinach and Lentils

5-6 dl cooked macaroni
250 g vegetables (carrot, spinach, onions, leeks)
2 dl brown lentils, cooked
2 eggs
1.5 dl milk
1 dl cream cheese, garlic & herbs
2 tsp oregano
0.5 tsp salt
1/4 tsp garlic powder
pinch black pepper
grated cheese

Mix macaroni, vegetables and lentils in an ovenproof dish. In a bowl mix together the eggs, cream cheese, milk and spices.Pour over the macaroni mixture and top with grated cheese. Bake at 200 degrees C for 30 minutes.

No comments:

Post a Comment