Saturday, February 25, 2017

White Chocolate Lemon cake

Citron och vit choklad är en klassisk kombo och en kombo jag gillar mycket. Den här kakan har en grövre konsistens vilket mandelmjölet tillför och jag tyckte det var extra gott så. Vill man göra kakan glutenfri byter man bara ut den lilla mängden vetemjöl mot glutenfritt mjöl. Jag använde en vit choklad som inte hade tillsatt socker, men du väljer själv vilken choklad du använder. Gott blir det hursomhelst. 

Lemon and white chocolate are a classic combo and a combo I like a lot. This cake has a coarser texture, which the almond flour adds and I thought it was really good. If you want to make the cake gluten-free replace the small amount of wheat flour with gluten-free flour. I used a white chocolate that had no added sugar, but you choose the chocolate you want to use. It will turn out yummy anyway.


Vit Choklad Citronkaka

100 g smör, mjukt
0,5 dl kokossocker
0,5 dl steviasocker, Good Good Via Health
1 stort ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
3/4 msk citronsaft
1 tsk citronskal
30 g vit choklad utan tillsatt socker, hackad grovt

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa väl. Blanda i resterande ingredienser. Häll smeten i små formar eller i en större. Grädda i 175 C i ca 30-40 minuter (beroende på storleken av formar). Låt svalna. 



White Chocolate Lemon cake

100 g butter, softened
0.5 dl coconut sugar
0.5 dl stevia sugar, Good Good Via Health
1 large egg
0.5 dl flour
0.5 dl almond flour
1 tsp baking soda
3/4 tbsp lemon juice
1 tsp lemon zest
30 g white chocolate with no added sugar, coarsely chopped

Beat butter and sugar until fluffy. Add the egg and beat well. Mix in remaining ingredients. Pour the mixture into small molds or into one bigger. Bake at 175 C for about 30-40 minutes (depending on the size of the molds). Let cool.

4 comments: