Tuesday, January 3, 2017

Vegan Espresso Chocolate Mousse

Idag vill jag dela med mig av ett recept på en len, otroligt god chokladmousse med smak av kaffe. Jag gjorde den till nyårsfirandet. Den är väldigt enkel att göra och receptet räcker till 2-4 portioner. Den är mäktig, så jag tycker att en mindre portion räcker väl till. 

Today I want to share with you a recipe for a smooth, incredibly good chocolate mousse flavored with coffee. I made it for New Year's Eve. It's very easy to make and the recipe is enough for 2-4 servings. 


Espresso Chokladmousse
2-4 portioner

2 dl sojavispgrädde 
0,5 msk espressopulver
2 msk kokossocker
100 g mörk choklad

Värm upp i en kastrull grädde, kaffepulver och kokossocker. Avlägsna kastrullen från värmen. Hacka chokladen fint och blanda i gräddblandningen. Kyl moussen och vispa den sedan fluffig. Fördela moussen i koppar och dekorera om du vill.



Espresso Chocolate Mousse
2-4 servings

2 dl soy whip cream
0.5 tbsp espresso powder
2 tbsp coconut sugar
100 g dark chocolate

Heat in a saucepan cream, coffee powder and coconut sugar. Remove the pan from the heat. Chop the chocolate finely and add it to the cream mixture. Stir until all chocolate is melted. Let the mousse cool and then beat it fluffy. Divide the mousse in cups and decorate if you like.

2 comments: