Friday, January 6, 2017

Roasted Brussels Sprouts

För några år sedan hade jag tackat nej till brysselkål, men idag äter jag det gladeligen. Konstigt hur smakerna kan ändras, inte har det väl med åldern att göra :) Det ända dåliga med kål kan vara den starka doften som sprids i hemmet och magen kan eventuellt reagera på kål. Men den är för god att låta bli. Gillar du brysselkål och har du alltid gjort det?

A few years ago I had said no to Brussels sprouts, but now I eat them happily. Strange how flavors can change, I don't think it has to do with age :) The only bad thing about Brussels sprouts can be the strong smell that spreads in the home, and the stomach may react to them. But it's too good not to be eaten. Do you like Brussels sprouts and have you always liked them?



Ugnsrostad Brysselkål

brysselkål
olja
salt
peppar

stekt lök
nötter

Ta bort de yttersta bladen på brysselkålen och skär av stjälken. Halvera dem och lägg dem i en skål och ringla på olja. Salta och peppra. Rosta dem i 200 C graders ugn i 30 minuter. Lägg på ett serveringsfat och strö på stekt lök och nötter. 



Roasted Brussels Sprouts

brussels sprouts
oil
salt
pepper

fried onion
nuts

Remove the outer leaves of the Brussels sprouts and cut off the stalk. Halve them and put them in a bowl and drizzle with oil and season with salt and pepper. Roast them in 200 C degree oven for 30 minutes. Put them on a serving dish and sprinkle with fried onion and nuts.

6 comments:

  1. Jag tyckte inte om det när jag var liten men jag tycker om det nu. :)

    ReplyDelete
  2. Jag tyckte inte heller tidigare om Brysselkål,men nu kan jag laga det då och då.

    ReplyDelete
  3. I made roasted sprouts a lot. Try topping them with ground cumin or curry for extra yumminess! xxx

    ReplyDelete