Sunday, January 29, 2017

Red Curry Sauce

Curry ger en väldigt god smak till maten, men man får vara försiktig för det kan lätt bli för hett. Smaka dig fram är mitt tips, det är lättare att lägga till krydda, men svårare att få bort. Så börja med en mindre mängd currypasta och lägg till tills du är nöjd med smaken. Servera curryn med ris eller quinoa. 

Curry gives a very good taste to the food, but you must be careful because it can easily become too hot. Taste your way is my tip, it is easier to add spice, but harder to get away. So start with a small amount of curry paste and add until you are satisfied with the taste. Serve the curry with rice or quinoa.


Red Curry Sauce

1 tbsp coconut oil
1 onion, diced
0.5-1 tbsp finely grated fresh ginger
1 clove garlic, minced
1 red bell pepper, sliced into thin long strips
1 yellow bell pepper, sliced into thin long strips
1 green bell pepper, sliced into thin long strips
3 carrots, peeled and sliced into thin long strips
1 tbsp Thai red curry paste
1 can coconut milk
1 dl water
3 frozen kale cubes
1 tbsp tamari or soy sauce
1-2 tsp fresh lime juice

Heat a large skillet over medium heat. Add the oil and onion and cook until the onion has softened. Add the ginger and garlic and cook for 1 minute, while stirring. Add the bell peppers and carrots. Cook for 5 more minutes. Then add the curry paste, coconut milk, water and kale. Let the mixture simmer until the peppers and carrots have softened, about 10 minutes, stirring occasionally. Season with tamari and lime juice. Add salt if needed. Serve with rice. 



Röd Currysås

1 msk kokosolja 
1 lök, tärnad
0,5-1 msk fint riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta, hackad
1 röd paprika, skivad i tunna långa remsor
1 gul paprika, skivad i tunna långa remsor
1 grön paprika, skivad i tunna långa remsor
3 morötter, skalade och skivade i tunna långa remsor
1 msk Thai röd currypasta 
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
3 frysta grönkålskuber
1 msk tamari eller soja
1-2 tsk färsk limejuice 

Hetta upp en stor stekpanna på medelvärme. Tillsätt olja och lök och stek tills löken mjuknat. Tillsätt ingefära och vitlök och stek i en minut under omrörning. Tillsätt paprika och morötter. Stek i ytterligare 5 minuter. Tillsätt sedan currypasta, kokosmjölk, vatten och grönkål. Låt blandningen sjuda tills paprika och morötter har mjuknat, ca 10 minuter under omrörning. Krydda med tamari och limejuice. Tillsätt salt om det behövs. Servera med ris.

7 comments:

  1. Ser supergott ut! Hos oss har vi det så att maken kan äta hur stark mat som helst, medans jag inte tål någon hetta!!

    Önskar dig en underbar söndag kära bloggvän!

    Kram Jenny

    ReplyDelete
  2. Det måste vara gott. Kokade just musslor i currykokosmjölk och det blev supergott. Det är väl inte så stor skillnad på vilken färgs currypasta man använder? Kram från Anne på Landebistro.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kokosmjölk ger en så god smak till maten. Jag skulle tro att den största skillnaden på olika färgers curryn är hettan.

      Delete
  3. 3 Studies REVEAL How Coconut Oil Kills Fat.

    This means that you actually burn fat by eating Coconut Fat (including coconut milk, coconut cream and coconut oil).

    These 3 studies from large medical journals are sure to turn the conventional nutrition world around!

    ReplyDelete