Tuesday, January 10, 2017

Espresso Bundt Cake

Häromdagen bakade jag en kaka med smak av kaffe och den blev jättegod! Jag använde mig av espresso snabbkaffepulver och det ger kakan en ton av kaffe, men tar inte helt över smaken. Det här blev nog en ny favorit hos mig. Servera gärna en espresso eller kaffe till :)

The other day I baked en cake flavored with coffee and it turned out yummy! I used instant espresso powder and it gives the cake a hint of coffee, but does not take over the taste. This became one of my favourite cakes. Serve an espresso or coffee with a slice of the cake :)


Espressokaka

100 g smör, mjukt
1 dl kokossocker
1 stort ägg
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 msk espressopulver
1 tsk bakpulver
2 msk mandelmjölk

Vispa smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda sedan i mjöl, espresso, bakpulver och mjölk. Häll smeten i en smord och mjölad liten kakform (14-16 cm). Grädda kakan i 175 C i ca 25-30 minuter. Låt svalna.




Espresso Bundt Cake

100 g butter, softened
1 dl coconut sugar
1 large egg
1 dl flour
1 dl almond flour
1 tbsp espresso powder
1 tsp baking powder
2 tbsp almond milk

Beat butter and sugar until fluffy. Add the egg and whisk a little more. Then mix in the flour, espresso powder, baking powder and milk. Pour batter into a greased and floured small cake pan (14-16 cm). Bake at 175 C for about 25-30 minutes. Let cool.

2 comments: