Saturday, December 10, 2016

Oven Omelet with Spinach and Tomato

Om du skall göra omelett till många rekommenderar jag att laga omelett i ugn. Jag gjorde min med gruyereost, spenat, färskost och tomat. Har ni julkänslor redan? I Amsterdam har vi haft de senaste dagarna runt 10 plusgrader och grått. Vädret gör att det inte känns som jul, men att dekorera hemma och tända ljus ger en fin stämning.  

If you are making omelettes to many people, I recommend to cook the omelette in the oven. I did mine with gruyere cheese, spinach, cheese and tomato. Do you have Christmas feelings already? In Amsterdam we have had in recent days around 10 degrees. The weather does not make it feel like Christmas, but when you decorate your home and light candles it gives a cosy atmosphere.



Ugnsomelett med Spenat och Tomat
2 portioner

4 ägg
2 msk grädde
1 dl riven ost (gruyere)
4 spenatkuber, tinade
1/8 tsk salt
en nypa svartpeppar
1-2 msk vitlök & örter färskost
4 körsbärstomater, delade

Vispa ihop ägg, grädde, ost, spenat, salt och svartpeppar. Häll blandningen i en smord ugnsform och toppa med färskost och körsbärstomater. Grädda i 200 C i 20-30 minuter. 



Oven Omelet with Spinach and Tomato
2 servings

4 eggs
2 tbsp cream
1 dl grated cheese (gruyere)
4 cubes spinach, thawed
1/8 tsp salt
a pinch of black pepper
1-2 tbsp garlic & herb cream cheese
4 cherry tomatoes, divided

Whisk together eggs, cream, spinach, salt, and black pepper. Pour the mixture into a greased baking dish and top with cream cheese and cherry tomatoes. Bake at 200 C for 20-30 minutes.

2 comments:

  1. Det måste ju vara gott med allt du har i din ugnsomelett:)

    ReplyDelete