Homemade granola is the best. And it is easy to make and you can flavor the granola according to what you have at home or what you like. I made earlier in the fall granola flavoured with gingerbread spice and this time I used cinnamon and added dried berries that give sweetness and good taste to the granola.
2 dl old fashioned oats
1 dl pecan nuts
1 dl peanuts
4 tbsp pumpkin seeds
3 tbsp sunflower seeds
2 tbsp sesame seeds
2 tbsp vanilla protein powder, optional
2 tsp cinnamon
one pinch of salt
0.5 dl coconut oil
dried berries
Mix all the ingredients, except for the dried berries, in a bowl and spread on a baking sheet lined with parchment paper. Bake in 175 C degrees for about 20 minutes. Let cool and add the dried berries. Store in a jar.
Kanel-Bärgranola
2 dl gammaldags havregryn
1 dl pecannötter
1 dl jordnötter
4 msk pumpafrön
3 msk solrosfrön
2 msk sesamfrön
2 msk vaniljproteinpulver, valbart
2 tsk kanel
en nypa salt
0,5 dl kokosolja
torkade bär
Blanda alla ingredienser, förutom de torkade bären, i en skål och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader i ca 20 minuter. Låt svalna och tillsätt torkade bär. Förvara i en burk.
Blanda alla ingredienser, förutom de torkade bären, i en skål och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 C grader i ca 20 minuter. Låt svalna och tillsätt torkade bär. Förvara i en burk.
3 Comments
En god granola,och ser fin ut.Jag gör alltid själv min granola också.
ReplyDeleteDet där hade jag gärna ätit i fil!
ReplyDeleteTack snälla!
Delete