Monday, November 14, 2016

Speculoos Cookie Ice Cream with Speculoos Cookie Butter Swirls

När jag läser namnet på denna glass tänker jag på Ben & Jerry's :) För de har alltid så långa beskrivningar på sina glassar. Men den här glassen är mitt påhitt och inte B&J :) En glass som med smakerna passar bra så här på hösten och till jul, då den påminner om pepparkaka.  Får man inte tag på speculooskex, går det lika bra med pepparkakor. Gillar man syrlighet kunde man tillsätta lingon i glassen. 

When I read the name of this ice cream I think of Ben & Jerry's :) For they have always so long descriptions of their ice creams. But this ice cream is my creation and not B&J :) An ice cream with flavors of autumn and Christmas. If you cannot get hold on speculoos cookies you can use gingerbread. If you like a tangy ice cream you can add lingonberries.




Glass med Speculooskex och virvlar av Speculooskexsmör

5 dl grädde
1 burk kondenserad mjölk
10 speculooskex, smulade
1 dl speculooskexsmör, värm den en aning om den är tjock

Vispa grädden tills mjuka toppar bildas. Häll i mjölken och rör runt tills blandat. Blanda i kexsmulor och kexsmör. Häll smeten i en form och ställ i frysen i 6h eller över natten. Ta fram ur frysen 20 minuter innan servering. 



Speculoos Cookie Ice Cream with Speculoos Cookie Butter Swirls

5 dl whipping cream
1 can of condensed milk
10 speculoos cookies crumbled
1 dl speculoos cookie butterr, heat it slightly if it is thick

Whip the cream until soft peaks form. Add the milk and stir until blended. Mix in the cookie crumbs and cookie butter. Pour the batter into a mold and place in the freezer for 6 hours or overnight. Take out of the freezer 20 minutes before serving.


No comments:

Post a Comment