Den här soppan kom till när jag rensade kyl och frys. Mycket enkel att göra och det behövs få ingredienser för att få till en god soppa. Efter många dagar med regn och blåst borde det idag bli en fin och solig dag i Amsterdam. Varmt har det också varit de senaste dagarna, runt +14 grader. Jag njuter av den friska luften. Hur är vädret där du bor?

I came up with this soup when I was cleaning the refrigerator and freezer. Very easy to make and it requires few ingredients to make a good soup. After many days of rain and wind, today is going to be a nice and sunny day in Amsterdam. It has been warm the past few days, around +14 degrees. I enjoy the fresh air. How is the weather where you live? 


Roasted Butternut Squash Spinach Soup
2 servings

1 oven roasted butternut squash
1 red onion, chopped
1 garlic clove, chopped
12 pcs frozen spinach cubes
2 dl vegetable stock
2 dl coconut cream or milk
salt
pepper

Heat a pan with coconut oil. Add the onion and garlic and fry for 2 minutes. Add the frozen spinach and fry until the spinach starts to melt. Add butternut squash, vegetable stock and coconut cream and let simmer for 15 minutes. Season to taste. Add more coconut cream if you want a looser soup. If you prefer you can mix the soup smooth with a hand blender.



Rostad Butternut Squash Spenatsoppa
2 portioner

1 ugnsrostad butternut squash
1 rödlök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
12 st frysta spenatkuber
2 dl grönsaksbuljong 
2 dl kokosgrädde eller -mjölk
salt
peppar

Hetta upp en kastrull med kokosolja. Tillsätt lök och vitlök och stek i 2 minuter. Lägg i den frysta spenaten och stek tills spenaten börjar smälta. Lägg i butternut squash, grönsaksbuljong och kokosgrädde och låt sjuda i 15 minuter. Krydda efter smak. Tillsätt mer kokosgrädde om du vill ha en lösare soppa. Om du vill kan du blanda soppan slät med en stavmixer.