Thursday, November 24, 2016

Roasted Bell Pepper Lentil Soup

Det märks att jag lagar mycket soppor nu när det blivit kyligare ute. Jag köper ofta paprika på torget och gillar att äta den som den är på bröd, men paprika är också mycket god att ha i mat och när man rostar den i ugnen får den en djupare och söt smak. Förutom paprika har jag i denna soppa linser och tomater. 

It's obvious that I cook a lot of soups, now that it has become colder outside. I often buy peppers from the market and I like to eat it as it is on bread, but peppers are also very good in food and when you bake them in the oven they taks on a deeper and sweet taste. Besides peppers, I have lentils and tomatoes in this soup.


Rostad Paprika-Linssoppa
2 portioner

3 st paprikor (röd, gul och grön)
1 röd lök
1 vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater
3 dl bruna linser
3-4 dl grönsaksbuljong
salt
peppar
sambal oelek

Dela och kärna ur paprikorna. Lägg dem med snittytan ner på en plåt och rosta dem i ugnen tills de är mjuka och skalet fått färg, ca 20 minuter. Lägg paprikorna i en plastpåse och låt dem svalna en aning. Dra av skalen. Hacka löken och vitlöksklyftan. Fräs dem mjuka i kokosolja i en kastrull. Lägg i paprika, tomater, linser och grönsaksbuljong. Låt sjuda i 10 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer och krydda efter smak. 




Roasted Bell Pepper Lentil Soup
2 servings

3 bell peppers (red, yellow and green)
1 red onion
1 clove garlic
1 can of crushed tomatoes
3 dl brown lentils
3-4 dl vegetable broth
salt
pepper
sambal oelek

Cut the peppers lengthwise and remove the seeds. Place them cut side down on a baking sheet and roast them in the oven until soft and browned, about 20 minutes. Put the peppers in a plastic bag and let them cool slightly. Peel off the skin.

Chop the onion and the garlic. Fry them soft in coconut oil in a saucepan. Add the peppers, tomatoes, lentils and vegetable stock. Let simmer for 10 minutes. Mix the soup with a hand blender and season to taste.


No comments:

Post a Comment