Jag hade överbliven kokt broccoli och pesto som behövde ätas upp, så jag gjorde pastasås. Dessa ihop med spenat och färskost gav en mycket smakrik sås. Enkelt och gott! 

I had leftover cooked broccoli and pesto that need to be eaten, so I made pasta sauce. These together with spinach and cream cheese gave a very tasty sauce. Simple and delicious!


Grön Pastasås
2 portioner

150 g spenat, fryst och tinad
100 g kokt broccoli
100 g färskost, vitlök-örter
2 msk pesto
salt
peppar
grädde, valbart

kokt pasta

Mixa spenaten och broccolin med en stavmixer. Värm sedan blandningen i en kastrull och tillsätt färskost, pesto, salt och peppar. Tycker du att såsen är för tjock ha i en skvätt grädde. Blanda i den kokta pastan och servera.



Green Pasta Sauce
2 servings

150 g spinach, frozen and thawed
100 g cooked broccoli
100 g cream cheese garlic-herbs
2 tbsp pesto
salt
pepper
cream, optional

cooked pasta

Mix the spinach and broccoli with a hand blender. Then heat the mixture in a saucepan and add cream cheese, pesto, salt and pepper. If the sauce is too thick add some cream. Mix in the cooked pasta and serve.