Glad första advent! Nu är det inte långt till jul. Jag ser så mycket bilder på pepparkakor, glögg och annat som har med julen att göra på sociala medier att t.o.m. jag blir sugen på att redan baka med julens smaker. De här muffinsen med smak av choklad och pepparkaka blev så otroligt goda. Kladdiga med mycket smak. Så goda till en kopp kaffe eller varför inte glögg :)

Happy first Advent! Now it's not long until it's Christmas. I see so many pictures of gingerbread, mulled wine and other things that have to do with Christmas on social media that even I am eager to already bake with Christmas flavors. These cupcakes with flavors of chocolate and gingerbread was so unbelievably good. Sticky with much taste. Very delicious together with a cup of coffee or why not mulled wine :)


Pepparkaks-Chokladmuffins
5 st

50 g smör
1 dl kokossocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 tsk pepparkakskrydda
0,5 tsk bakpulver
1 ägg
1 dl mandelmjölk 
5 rutor Fazer julchoklad, hackad i bitar + 3 rutor hackade att toppa muffinsen med

Smält smöret och låt det svalna. Blanda i sockret. Blanda sedan i resterande ingredienser. Fördela smeten mellan 5 muffinsformar och toppa med chokladbitar. Grädda i 175 C i ca 15 minuter. Dom får gärna vara lite kladdiga inuti. 



Gingerbread-Chocolate Muffins
5 muffins

50 g butter
1 dl coconut sugar
1 dl flour
0.5 dl almond flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 tsp gingerbread spice
0.5 tsp baking powder
1 egg
1 dl almond milk
5 squares of Fazer christmas chocolate, chopped into pieces + 3 squares chopped to top the muffins with

Melt the butter and let it cool. Stir in the sugar. Then mix in the remaining ingredients. Divide the batter between 5 muffin cups and top with chocolate pieces. Bake at 175 C for about 15 minutes. They may well be a little sticky inside.