Saturday, November 19, 2016

Creamy Root Vegetable Puree Soup

Soppor är så goda och framförallt enkla och snabba att göra. Soppor är bra på det viset att man kan blanda lite olika grönsaker eller ta det man har hemma och slutresultatet blir ofta lyckat. Tillsätter man färskost, kokosgrädde, creme fraîche eller liknande får man en len och krämig soppa. 

Soups are so good and above all simple and quick to make. Soups are good in the sense that one can add different vegetables or use what you have at home and the end result is often successful. Add some cream cheese, coconut cream, creme fraiche or similar to get a smooth and creamy soup.



Krämig Rotfruktspurésoppa

rotfrukter (morot, kålrabbi, palsternacka)
edamame sojabönor, frysta
röd lök
buljongtärning
färskost, vitlök & örter
salt
peppar

Lägg rotfrukterna, bönorna, löken och buljongtärning i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp och låt sjuda tills rotfrukterna är mjuka. Häll bort en del av kokvattnet och tillsätt färskost, salt och peppar och mixa slät med en stavmixer. 



Creamy Root Vegetable Puree Soup

root vegetables (carrots, kohlrabi, parsnips)
edamame soybeans, frozen
red onion
stock cube
cream cheese, garlic & herbs
salt
pepper

Add the root vegetables, beans, onion and stock cube in a saucepan and cover with water. Bring to the boil and simmer until the vegetables are soft. Pour off some of the cooking water and add cream cheese, salt and pepper and blend smooth with a hand blender.


2 comments:

  1. Mums;vi har fortfarande ganska varmt här,så inga soppor för mig ,men när det blir kyligare ..

    ReplyDelete