Ugnsbakad gröt är nästan som att äta dessert. Kanske lite vaniljglass till och du har en finfin efterrätt :) Av mitt recept blir det två portioner och gröten är mättande och passar bra att laga till helgfrukosten då man har mera tid på morgonen. Gröten är inte så söt, så om man vill kan man söta den mera. En mycket god och bra start på morgonen.

Idag är det kladdkakans dag och då vill jag tipsa om denna äggfria chokladkaka

Baked oatmeal is almost like eating dessert. Maybe a little vanilla ice cream and you have a fine dessert :) My recipe makes two servings and the oatmeal is hearty and suitable to make for breakfast during the weekend when you have more time in the morning. The oatmeal is not so sweet, so if you want you can sweeten it more. A very yummy and good start to the morning.

Today sticky cake day is celebrated and I want to share this recipe with you. 



Ugnsbakad Gröt med Päron och Lingon
2 portioner

2,5 dl gammaldags havregryn
1 msk chiafrön
0.5 msk Love Arctic mald linfrö & havtorn
1 tsk kanel
1 tsk Love Arctic lingonpulver
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2,5 dl mandelmjölk 
1 msk fibersirap gold, Sukrin
1 dl lingon, frysta
1 päron, rivet

Värm ugnen till 175 C grader. Smörj en ugnsfast form med kokosolja. I en skål, blanda havregryn, chia, linfrö & havtorn, kanel, lingonpulver, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk, sirap, lingon och päron. Häll blandningen i formen och grädda i 30 minuter eller tills gyllenbrun.



Baked Oatmeal with Pear and Lingonberry
2 servings

2.5 dl old-fashioned oats
1 tbsp chia seeds
0.5 tbsp Love Arctic milled flaxseed & buckthorn
1 tsp cinnamon
1 tsp Love Arctic lingonberry powder
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2,5 dl almond milk
1 tbsp fiber syrup gold, Sukrin
1 dl lingonberries, frozen
1 pear, grated

Preheat the oven to 175 C degrees. Grease an ovenproof dish with coconut oil. In a bowl, mix oatmeal, chia, flaxseed & sea buckthorn, cinnamon, lingonberry powder, baking powder and salt. Add milk, syrup, lingonberries and pear. Pour the mixture into the ovenproof dish and bake for 30 minutes or until golden brown.