Monday, November 21, 2016

Baked Berry Oatmeal

Jag har på senaste tid gjort olika varianter på ugnsbakad gröt. Det är så värmande gott och mättar bra. Den här gången blev det en variant med olika bär och bärpulver från Love Arctic. Svarta vinbär-pulvret tillför en god syrlighet till gröten. Men det går att använda annat bärpulver eller utesluta det helt. 

I have in lately made different variations on baked oatmeal. It is so warming, good and saturates well. This time I made a version with different berries and berry powder from Love Arctic. Black currant powder adds a nice tanginess to the oatmeal. But it is possible to use other berry powder or exclude it completely.



Ugnsbakad Bärgröt
2 portioner

2,5 dl havregryn
1 msk chiafrön
0.5 msk Love Arctic mald linfrö & havtorn
1 tsk kanel
2 tsk Love Arctic svartvinbärspulver
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
2,5 dl mandelmjölk 
1 msk fibersirap gold, Sukrin
1 dl blandade bär, frysta

Värm ugnen till 175 C grader. Smörj en ugnsfast form med kokosolja. I en skål, blanda havregryn, chia, linfrö & havtorn, kanel, bärpulver, bakpulver och salt. Tillsätt mjölk, sirap och bär. Häll blandningen i formen och grädda i 20-25 minuter eller tills gyllenbrun.


Baked Berry Oatmeal
2 servings

2.5 dl old-fashioned oats
1 tbsp chia seeds
0.5 tbsp Love Arctic milled flaxseed & buckthorn
1 tsp cinnamon
1 tsp Love Arctic blackcurrant powder
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp salt
2,5 dl almond milk
1 tbsp fiber syrup gold, Sukrin
1 dl mixed berries, frozen

Preheat the oven to 175 C degrees. Grease an ovenproof dish with coconut oil. In a bowl, mix oatmeal, chia, flaxseed & sea buckthorn, cinnamon, blackcurrant powder, baking powder and salt. Add milk, syrup, and berries. Pour the mixture into the ovenproof dish and bake for 20-25 minutes or until golden brown.

3 comments:

  1. 3 Studies PROVE How Coconut Oil Kills Fat.

    The meaning of this is that you actually burn fat by consuming coconut fats (also coconut milk, coconut cream and coconut oil).

    These 3 studies from big medicinal journals are sure to turn the conventional nutrition world around!

    ReplyDelete