Avokadopasta var på tapeten för några år sedan och alla gjorde den. Också jag och sedan dess har jag gjort den några gånger. Idag får ni ett recept på en version av avokadopasta. Gillar du avokado och har du gjort en sås till pasta av den? 

Avocado pasta was very popular a few years ago and everyone made it. Also I and since then I've done it a few times. Today you get a recipe for a version of the avocado pasta. Do you like avocados and have you made avocado pasta?


Avocado Pasta 

2 portions pasta
2 small ripe avocados
4 fresh basil leaves
1 small garlic clove
1 tsp lemon juice or more to taste
1 tbsp olive oil
salt
pepper
nutritional yeast, optional

Cook the pasta as directed on the package. Put the avocados, basil, garlic clove, lemon juice, olive oil, salt and pepper to a food processor. Blend until a smooth, creamy sauce forms. Drain the pasta thoroughly and in a bowl, combine pasta and avocado sauce. Serve immediately.



Avokadopasta

2 portioner pasta
2 små mogna avokadon
4 färska basilikablad 
1 liten vitlöksklyfta 
1 tsk citronsaft eller mer efter smak
1 msk olivolja
salt
peppar
bjäst, valbart

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Sätt avokado, basilika, vitlöksklyfta , citronsaft, olivolja, salt och peppar i en matberedare. Blanda till en slät, krämig sås. Häll av pastavattnet och i en skål, kombinera pastan och avokadosåsen. Servera genast.