Monday, October 10, 2016

Zucchini Pizza Crust

Jag har tidigare gjort pizzabotten på blomkål, quinoa och nu på zucchini. Det blir förstås inte lika knaprigt som ett vanligt pizzabotten, men mycket gott om man vill testa något annorlunda. Man kunde bra använda receptet också till att göra tortilla, för bottnet blir mera mjukt och går bra att rulla ihop. Jag önskar dig en fin måndag!

I have previously made pizza crust of cauliflower, quinoa and now zucchini. It will not be as crisp as a regular pizza crust, but very good if you want to try something different. This recipe could also be used to make tortilla, because the crust is more soft and is easy to roll up. I wish you a lovely Monday!


Zucchini Pizza Crust

300 g zucchini coarsely grated (about 4 dl when the liquid is squeezed out)
1 egg
2 tsp psyllium husks
1/8 tsp salt
1 dl grated cheese
0,5 tsp oregano

tomato sauce
onion
bell pepper
tomato slices
cheese

Preheat oven to 200 C. Sprinkle the grated zucchini with salt and let sit 10-15 minutes. Then squeeze the zucchini to release most of the liquid. (I had 4 dl when the liquid was gone).
Stir together zucchini, egg, psyllium and oregano in a medium bowl. Oil a parchment paper and spread the zucchini mixture into a thin circle. Bake for about 20-30 minutes or until the edges are golden brown. Reduce the oven to 175 C. Top the crust with tomato sauce, onion, bell pepper, tomato and cheese and continue baking until the cheese is melted.



Zucchini Pizzabotten

300 g zucchini, grovt riven (ca 4 dl när vätskan har pressats ur zucchinin)
1 ägg
2 tsk fiberhusk
1/8 tsk salt
1 dl riven ost
0,5 tsk oregano

tomatsås
lök
paprika
tomatskivor 
ost

Värm ugnen till 200 C. Strö salt på den rivna zucchinin och låt stå 10-15 minuter. Pressa sedan ut så mycket av vätskan i zucchinin. (Jag hade 4 dl riven zucchini efter att vätskan var borta). Rör ihop zucchini, ägg, fiberhusk och oregano i en medelstor skål. Olja ett bakplåtspapper och bred ut zucchini-blandningen i en tunn cirkel. Grädda i ca 20-30 minuter eller tills kanterna är gyllenbruna. Minska ugnen till 175 C. Toppa botten med tomatsås, lök, paprika, tomat och ost och fortsätt grädda tills osten smält.

4 comments:

  1. Måste antagligen testas...quinoavarianten gillade jag men blomkålsbottnen föll mig inte i smaken. Kanske jag toppar med anjovis (favorit) och ägg...Kram Anne

    ReplyDelete
    Replies
    1. Roligt om du vill testa. Jag gillar alla dessa varianter :) Kram tillbaka!

      Delete