Butternut squash filled with a creamy filling of ricotta and parmesan is a good dinner. Eaten with a good salad on the side or with vegetarian patties. I have lots of recipes for vegetarian patties, use the search function on the right side or go to labels also on the right side of the blog.
Ricotta stuffed Butternut Squash
1 butternut squash, halved lengthwise and seeds removed
250 g ricotta
1 dl parmesan cheese, grated
1/4-0.5 tsp garlic powder
0.5 tsp Nude spice sweet & smoky
Place the halved butternut squash cut side down on a baking sheet lined with parchment paper. Bake in 200 C oven for 20-30 minutes until soft. Remove the squash from the oven, lower the temperature to 175 degrees, and let the squash cool slightly. Using a spoon, scoop the flesh out and leave a 1 cm border around the squash halves so they will hold their shape.
In a bowl mash the squash flesh with ricotta, parmesan and spices. Spoon the mixture back into the butternut squash and top with grated cheese. Bake for another 15 minutes.
Ricottafylld Butternutpumpa
1 butternutpumpa, halverad på längden och frön avlägsnade
250 g ricotta
1 dl parmesanost, riven
1/4-0,5 tsk vitlökspulver
0,5 tsk Nude spice sweet & smoky
Placera butternut pumpa med skärsidan nedåt på en plåt klädd med bakplåtspapper. Rosta i 200 graders ugn i 20-30 minuter tills de är mjuka. Avlägsna pumpan ur ugnen, sänk ugnstemperaturen till 175 grader och låt squashen svalna något. Med hjälp av en sked, skopa ut köttet och lämna en 1 cm kant runt pumpahalvorna så att de kommer att hålla sin form.
I en skål mosa pumpaköttet med ricotta, parmesan och kryddor. Fyll butternut pumpan med blandningen och toppa med riven ost. Baka i ytterligare 15 minuter.
I en skål mosa pumpaköttet med ricotta, parmesan och kryddor. Fyll butternut pumpan med blandningen och toppa med riven ost. Baka i ytterligare 15 minuter.
1 Comments
Det ser sååå gott ut!
ReplyDelete