Jag har varit sugen pÃ¥ risgrynsgröt en tid, sÃ¥ nu var det dags att laga det. Risgrynsgröt förknippas ofta med julen, men jag tycker att man kan äta gröten när som helst pÃ¥ Ã¥ret. Men ofta blir det att man lagar den ändÃ¥ vid jul. Jag kom ihÃ¥g att jag sett hos Sara om risgrynsgröt som bara kokas upp och sedan fÃ¥r stÃ¥ och dra sig i nÃ¥gra timmar. Energisparande och man mÃ¥ste inte stÃ¥ och röra runt i gröten hela tiden. Mycket lyckat och enkelt. 

I have been craving rice pudding for a while, so now it was time to make it. Rice pudding is often associated with Christmas, but I think you can eat it at any time of the year. But often you only make it at Christmas. I remember that I had seen a recipe on Sara's blog about rice pudding that you only boil up and then let sit for a few hours. It's energy saving and one must not stir in the pudding at all times. Very delicious and easy.



Risgrynsgröt 
4-6 portioner

2,5 dl grötris
5 dl vatten
1 nypa salt
1 msk smör / margarin
8-10 dl mandelmjölk eller annan mjölk

Lägg grötris, vatten och salt i en stor kastrull och koka i 10 min. Tillsätt smör och 8 dl mjölk och låt koka upp. Ta kastrullen bort från värmen och ställ åt sidan och låt svälla i 6-8 timmar, t.ex. över natten. Efter 6-8 h rör om i gröten och värm gröten innan servering. Tillsätt mera mjölk vid behov.



Rice pudding
4-6 portions

2.5 dl porridge rice
5 dl water
1 pinch of salt
1 tbsp butter / margarine
8-10 dl almond milk or milk of choice

Add porridge rice, water and salt in a large saucepan and cook for 10 minutes. Add the butter and 8 dl milk and bring to boil. Remove the saucepan from the heat and set aside and leave to swell for 6-8 hours, for example, overnight. After 6-8 h stir the porridge and heat the porridge before serving. Add more milk if needed.