Sunday, October 16, 2016

Lentil Coconut Soup

Jag märker så väl när det blir kallare ute att jag vill gärna laga soppor. Soppa är värmande och gott och värmer även mera då man använder starka kryddor. I soppan har jag använt mig av en ny krydda för mig från Nude Spicehot & tangy. Den innehåller bl.a. salt, örter, paprika, chili, spiskummin, timjan, svartpeppar, lök och vitlök. Kryddblandningen är handgjord, glutenfri, vegan och innehåller inga konserveringsmedel. När jag använder kryddor med mycket smak tycker jag att det är gott att också använda kokosmjölk som tar bort toppen på hettan.  

I notice when it gets colder outside, I like to make soups. Soups are warming and delicious and gives you even more warmth when using hot spices. In the soup I have used a new spice blend that I never tried before from Nude Spice, Hot & Tangy. This spice blend includes salt, herbs, pepper, chilli, cumin, thyme, black pepper, onion and garlic. The spice blend is handmade, gluten-free, vegan, and contain no preservatives. When I use spices with a lot of taste, I think it is good to also use coconut milk that takes the top of the heat.



Lins-Kokossoppa

kokosolja
1 röd lök, hackad
2 tsk curry
1 tsk nude spice hot & tangy
2 morötter, hackade
1 burk krossade tomater
2 dl röda linser
2 dl vegetarisk buljong
2 dl kokosmjölk
salt
sambal oelek

Stek röd lök och curry i kokosolja någon minut. Tillsätt morötter, tomatkross, linser, buljong och kokosmjölk och låt sjuda i ca 20 minuter eller tills morötterna är mjuka. Smaka av och tillsätt ev mera kokomjölk/vatten.



Lentil Coconut Soup

coconut oil
1 red onion, chopped
2 tsp curry powder
1 tsp nude spice hot & tangy 
2 carrots, chopped
1 can of crushed tomatoes
2 dl red lentils
2 dl vegetable broth
2 dl coconut milk
salt

Fry the red onion and curry in coconut oil for a minute. Add carrots, crushed tomatoes, lentils, broth and coconut milk and simmer for about 20 minutes or until the carrots are tender. Season to taste and add more coconut milk / water if needed.

2 comments: