Saturday, October 22, 2016

Carrot Puree Soup

Tänk att en soppa kan bli så god på så få ingredienser. Jag är väldigt förtjust i sweet & smoky kryddblandningen från Nude Spice och den passade perfekt ihop med morötter och jordnötssmör. 

En mysig och värmande soppa att njuta av i höstrusket. Soppan är mitt bidrag till månadens gröna. Värd för denna månad är Annelie

Imagine that a soup can be so good with only a few ingredients. I'm very fond of the sweet & smoky spice blend from Nude Spice and it goes perfectly with carrots and peanut butter.

A cozy and warm soup for chilly Autumn days . The soup is my contribution to this month's green. The host for this month is Annelie.


Morotspurésoppa
3 portioner

600 g morötter, skalade och skivade
1 röd lök, hackad
0,5 buljongtärning
vatten
1 dl kokosmjölk
1 msk jordnötssmör
1 tsk Nude Spice sweet & smoky kryddblandning

Lägg morötterna i en kastrull tillsammans med lök och buljongtärning. Häll på vatten så att det just täcker morötterna. Låt koka tills morötterna är mjuka. Häll bort lite av kokvattnet och mixa soppan med en stavmixer. Blanda i jordnötssmör, kokosmjölk och kryddblandning och mixa tills soppan är slät. Servera.


Carrot Puree Soup
3 portions

600 g carrots, peeled and sliced
1 red onion, chopped
0.5 stock cube
water
1 dl coconut milk
1 tbsp peanut butter
1 tsp Nude Spice sweet & smoky 

Put the carrots in a saucepan with the onion and stock cube. Pour in water to just cover the carrots. Let cook until the carrots are soft. Pour out a little of the cooking water and blend the soup with a hand blender. Stir in peanut butter, coconut milk and spice and mix until the soup is smooth. Serve.

2 comments: