Tuesday, October 11, 2016

Caramel Brownies

Brownies med kolasås som är sockerfria och som kan göras glutenfria. En mäktig brownie som passar bra till en kopp kaffe på eftermiddagen då energi behöver fyllas på. 

Brownies with caramel sauce that is sugar-free and can be made gluten-free. A creamy brownie that goes well with a cup of coffee in the afternoon, when energy needs to be replenished.


Kolasås-Brownies

50 g sockerfri eller mörk choklad, hackad
50 g smör
1 ägg
0,5 dl stevia socker från Via Health
2 msk vetemjöl eller glutenfritt mjöl
2 msk mandelmjöl
2 msk kakaopulver
1/4 tsk bakpulver
1 msk sockerfri kolasås eller köpt

Smält chokladen och smöret långsamt på låg värme tills blandningen är slät. Låt svalna en stund.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda de torra ingredienserna i äggsmeten och tillsätt sedan choklad-smörblandningen.

Häll smeten i en baplåtspappersklädd bakform (13x13 cm). Skeda kolasås över smeten och gör virvlar på smetytan. Grädda i 175 C grader i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.



Caramel Brownies

50 g sugar-free chocolate or dark chocolate, chopped
50 g butter
1 egg
0.5 dl stevia sugar from Via Health
2 tbsp wheat flour or gluten-free flour
2 tbsp almond flour
2 tbsp cocoa powder
1/4 tsp baking powder
1 tbsp sugar-free caramel sauce or store bought 

Melt the chocolate and butter slowly over low heat until the mixture is smooth. Let cool for a while.

Beat eggs and sugar until fluffy. Mix the flours, cocoa and baking powder. Mix the dry ingredients into the egg mixture and then add the chocolate-butter mixture.

Pour the batter into a baking pan lined with parchment paper (13x13 cm). Spoon caramel sauce over the batter and make swirls. Bake at 175 degrees C in the middle of the oven for about 20-25 minutes.

4 comments: