Thursday, September 22, 2016

Red Curry with Vegetables

Idag får ni recept på en Thai-inspirerad maträtt med röd curry och kokosmjölk. Gillar du heta såser tar du mer av den röda curryn, men smaka av medan du lagar såsen så du får den så stark som du vill ha den. Jag gillar smakrik mat, men det får inte bli för kryddig, så att det bränner i munnen.

Today you get a recipe for a Thai-inspired dish with red curry and coconut milk. If you like hot sauces, add more of the red curry, but taste the sauce while preparing it, so you get it as strong as you want it. I like flavourful food, but still not too spicy, so that it burns in the mouth.


Red Curry with Vegetables

0.5 tbsp coconut oil
1 small red onion, diced
2 tsp grated fresh ginger 
1 clove garlic, grated
1 red bell pepper, sliced into thin strips
15 cm zucchini, sliced into thin strips
4 cubes frozen spinach
2 tsp red curry paste or more to taste
2 dl full-fat coconut milk
pinch of coconut sugar
soy sauce or salt

Heat a pan with coconut oil. Add the onion and cook until the onion has softened, about 5 minutes, stirring often. Add the ginger, garlic, bell pepper and zucchini, cook for 5 minutes, stirring occasionally. Then add the curry paste, coconut milk and sugar and bring the mixture to a simmer over medium heat. Cook until the vegetables have softened to your liking. Add more coconut milk or water if needed. Season with salt or soy sauce. Serve with quinoa or rice. 



Röd Curry med Grönsaker

0,5 msk kokosolja 
1 liten rödlök, tärnad
2 tsk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta, riven
1 röd paprika, skivad i tunna strimlor
15 cm zucchini, skivade i tunna strimlor
4 kuber fryst spenat
2 tsk röd currypasta eller mer efter smak
2 dl helfet kokosmjölk
nypa kokossocker
sojasås eller salt

Hetta upp en kastrull med kokosolja. Tillsätt lök och stek tills löken mjuknat, ca 5 minuter, rör om ofta. Tillsätt ingefära, vitlök, paprika, och zucchini, koka i 5 minuter under omrörning. Tillsätt sedan currypasta, kokosmjölk och socker och låt blandningen  sjuda på medelvärme tills grönsakerna har mjuknat. Tillsätt mer kokosmjölk eller vatten om det behövs. Krydda med salt eller sojasås. Servera med quinoa eller ris.

No comments:

Post a Comment