One can not get too much of peanut butter. A tablespoon a day keeps the doctor away, or how goes the saying :) I do not know if oreo cookies with the taste of peanut butter are available where you live, but here in Amsterdam you can buy them at the local supermarket. So I made a cheesecake that does not need to be baked in the oven. The crust, however, I baked in the oven to make it more sturdy, but it's not necessary.
Peanut Butter Oreo Cheesecake
10 pcs peanut butter oreo cookies, crumbs
25 g butter, melted
filling:
200 g cream cheese
4 tbsp granulated sugar
4 tbsp stevia sugar
1 dl heavy cream
6 pcs roughly chopped Oreo peanut butter cookies
peanut butter
Preheat the oven to 175°C.
In a food processor mix the cookies into crumbs. Stir together the cookie crumbs and butter until combined. Press the mixture into the bottom of a square pan (I used two baking dishes á 15 x 15 cm). Bake for 10 minutes. Set aside to cool.
Beat the cream cheese and sugar with an electric mixer until thoroughly combined.
In a another bowl whisk the cream to soft peaks. Fold the whipped cream into the cream cheese mixture. Then stir gently in the chopped cookies. Spread the filling over the crust and drizzle with peanut butter. Refrigerate at least 4 hours before serving.
Jordnötssmör Oreo Ostkaka
10 st jordnötssmör Oreokex, smulor
25 g smör, smält
fyllning:
200 g färskost, vid rumstemperatur
4 msk strösocker
4 msk steviasocker
1 dl vispgrädde
6 st grovt hackade jordnötssmör Oreokex
jordnötssmör
Värm ugnen till 175 ° C. I en matberedare mixa kexen till smulor. Blanda ihop kexsmulorna och smöret. Tryck blandningen i botten av en bakform (jag hade två formar á 15 x 15 cm). Grädda i 10 minuter. Ställ åt sidan för att svalna.
Vispa färskost och socker med en elvisp. I en annan skål vispa grädden till mjuka toppar formas. Blanda den vispade grädden i färskostblandningen. Blanda sedan i de hackade kexen. Häll fyllningen över bottnat och toppa med jordnötssmör. Kyl åtminstone 4 timmar innan servering.
Vispa färskost och socker med en elvisp. I en annan skål vispa grädden till mjuka toppar formas. Blanda den vispade grädden i färskostblandningen. Blanda sedan i de hackade kexen. Häll fyllningen över bottnat och toppa med jordnötssmör. Kyl åtminstone 4 timmar innan servering.
3 Comments
Mums,jordnötter och choklad är så goda tillsammans:)
ReplyDeleteJa, så gott :)
DeleteMen åååh, vad du frestas!
ReplyDelete